Germania ar putea fi următoarea țintă a teroriștilor ISIS. Salah Abdeslam plănuia atacuri acolo

Tuesday, 22 March 2016, 18:51 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit Tagesspiegel, rețeaua avea în jur de 30 de membri și era împărțită în trei celule separate, notează Ziare.com.

Mai mulți membri ai primei celule au fost uciși, în urma unei lovituri aeriene a SUA în Raqqa, fortăreața Statului Islamic din Siria, în timp ce a doua celulă a comis masacrul de la Paris de anul trecut, soldat cu 130 de morți.

A treia celula este încă în libertate. Nu este clar dacă aceasta s-a aflat în spatele exploziilor de pe aeroportul Zaventem și de la metroul din Bruxelles, de marți, 22 martie.

Salah Abdeslam a mers în Germania anul trecut, unde a vizitat trei bărbați care pretindeau că sunt refugiați sirieni. Asta s-a întâmplat în octombrie 2015, cu o lună înainte de masacrul de la Paris. Cei trei bărbați stăteau într-un adăpost pentru refugiați în orașul Ulm, în sudul Germaniei. După vizita lui Abdeslam, aceștia au dispărut.

 

Atac terorist la Bruxelles. Explozii pe aeroport și la metrou: 34 de morți și numeroși răniți

 

 

Reamintim că cel puțin 34 de persoane au murit, într-un dublu atac terorist petrecut, marți dimineață, în capitala Belgiei. Două explozii au avut loc pe aeroportul Zaventem, unde au murit cel puțin 14 oameni. O a treia deflagrație s-a produs la metrou, în stația Maelbeek, unde alte 20 persoane au decedat. Gradul de alertă teroristă în Belgia a fost ridicat la cea mai înaltă treaptă, iar Bruxelles-ul este, în aceste momente, complet paralizat. Potrivit unor surse citate de Reuters şi AP, atentatele au fost revendicate de ISIS.

 

EXPLOZII PE AEROPORTUL DIN BRUXELLES. Primele imagini dramatice

 

Cum au încercat să răspândească panica la Bruxelles mai mulți susținători ai Statului Islamic

 

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA