Etapele prin care trece un avion înainte să decoleze: Trebuie neapărat să știi asta!

Thursday, 23 May 2019, 19:27 Sursă: REALITATEA.NET

Apoi piloții duc avionul spre terminal și caută poarta destinată zborului următor. După care parchează avionul astfel încât roata din dreapta „nasului" navei să pice exact pe locul marcat, pentru ca pasagerii să poată să coboare și iar cei care vin să poate să urce.

Ce se întâmplă de fapt cu avionul când decolează

După ce sarcinile de mai sus au fost bifate de către piloți, nu mai rămâne decât să oprească motoarele avionului care oferă putere în timpul zborului și să activează Auxiliary Power Unit (APU).

Cu ajutorul sistemului APU care se află undeva spre coada avionului, sistemul de climatizare de la sol va fi activat.

În tot acest timp, pasagerii din avion așteaptă debarcarea. Însă, dacă există echipamente trebuie să se montează un pod de debarcare acoperit, conectat la o ușă a avionului. Dacă nu este nevoie se va monta doar niște scări pasagerii.

Între timp, pe cealaltă parte a avionului, angajații aeroportului se ocupă cu scoaterea bagajelor, plasarea lor pe o bandă rulantă și apoi într-un cărucior de bagaje.

Căruciorul este dus apoi în sala pentru bagaje, acestea din urmă fiind descărcate pe banda rulantă de unde pasagerii le pot recupera. Bagajele noilor pasageri sunt apoi încărcate în avion.

De asemenea, echipajul se ocupă și de re-aprovizionarea cu mâncare și băuturi pentru următorul zbor, dar și de curățenia din avion. După care mai rămâne doar ca toaletele din avion să golite și umplute cu apă curată.

Odată bifate și aceste sarcini, echipajul se asigură dacă avionul a fost alimentat cu combustibil, după care următorul grup de pasageri poate urca la bord, iar avionul poate decola.

Sursa


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN