Șeful serviciilor secrete egiptene: Tom și Jerry sunt vinovați pentru apariția ISIS

Monday, 09 May 2016, 10:09 Sursă: REALITATEA.NET

Salah Abdel Sadek, şeful serviciilor secrete egiptene, a declarat într-un discurs la Universitatea din Cairo că desenele animate cu Tom şi Jerry sunt de vină pentru apariţiei organizaţiei teroriste ISIS.

Adaugă părerea ta

Acesta spune că personajele, Tom şi Jerry, încurajează extremismul şi îi învaţă pe copii că este în regulă utilizarea materialelor pirotehnice, scrie Business Magazin.

Dacă nu îi era frică că studenţii o să-i ia înderâdere, acesta a mai oferit şi alte două motive: jocurile video şi filmele violente.

"Tom şi Jerry ilustrează violenţa într-un mod amuzant şi transmite mesajul că, da, este ok să-l lovesc şi-l pot arunca în aer cu explozibili. Astfel în mintea privitorului devine ceva natural", ar fi spus Sadek, scrie Washington Post, citând site-ul EgyptianStreets.com

"A devenit ceva normal ca un adolscent să-şi petreacă ore în şir jucându-se jocuri video violente, ucigând sute de oameni şi este fericit", a spus el. "Tinerii se confruntă cu presiuni sociale care-i împing să recurgă la violenţă, pe care o consideră normală", a adăugat el.