Disensiuni în guvernul de la Roma. Premierul cere plecarea unui ministru suspectat de corupție

Thursday, 02 May 2019, 23:32 Sursă: REALITATEA.NET

Şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, a cerut joi plecarea din funcţie a lui Armando Siri, un secretar de stat al Ligii (extrema dreaptă) suspectat de corupţie şi care face obiectul unor puternice tensiuni cu Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem), relatează AFP, citată de Agerpres.

''Voi înscrie pe ordinea de zi a viitorului consiliu de miniştri propunerea mea de revocare a numirii'' lui Siri, a anunţat Conte într-o declaraţie în faţa presei.

''Dar aceasta nu înseamnă că eu cred că Armando Siri este vinovat'', a insistat el, făcând apel la Ligă să evite ''o reacţie corporatistă'' şi la M5S să se ferească ''să revendice o victorie politică''.

Armando Siri, secretar de stat la Ministerul Infrastructurilor şi Transporturilor, un apropiat al lui Matteo Salvini, şeful Ligii, este suspectat că ar fi obţinut 30.000 de euro sau că i s-ar fi promis că va obţine, din partea unui antreprenor, Paolo Franco Arata, pentru a face să fie adoptate amendamente legislative favorabile afacerilor antreprenorului în energia eoliană.ac


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN