Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DISCRIMINARE. Ce fac PRIMARII din Franţa, ca să îi împiedice pe copiii ROMI să fie şcolarizaţi

Tuesday, 29 July 2014, 15:17 Sursă: REALITATEA.NET

Această excludere are loc în timp ce şcoala este obligatorie pentru toţi copiii cu vârste cuprinse între şase şi 16 ani şi este o "încălcare directă a obligaţiilor naţionale şi internaţionale ale Franţei", apreciază Rob Kushen, preşedintele consiliului de administraţie al ERRC, relatează Liberation, în ediţia electronică.

"Acest lucru pune (...) în pericol viitorul acestor copii, le diminuează posibilităţile de acces la locurile de muncă şi agravează excluderea socială acestor comunităţi de romi ", adaugă el.

Organizaţia cere anchetarea tuturor acestor cazuri de refuz de înscriere a romilor la şcoală, sancţionarea primarilor şi furnizarea de informaţii comunităţilor de romi în beneficiul interesului superior al copilului.

Studiul ERRC subliniază în plus că patru din cinci persoane intervievate au fost expulzate din taberele în care se instalaseră. Elle au suferit în medie şase expulzări şi deseori autorităţile nu respectă obligaţia de "a efectua diagnoze sociale" şi de a furniza "soluţii de relocare".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN