Dezvăluirile fostului șef al FBI aruncă Casa Albă în aer. Rolul lui Putin în alegerile din SUA

Monday, 30 April 2018, 10:56 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"În vara anului 2016, am lucrat nebunește ca să înțelegem ceea ce rușii puneau la cale. Dovezile din cadrul comunității de informații arătau cu fermitate că guvernul rus încearcă să intervină în alegeri (n.n.prezidențiale americane) în trei moduri. În primul rând, au căutat să submineze încrederea în democrația americană - să ne compromită, pentru ca procesul nostru electoral să nu mai fie o sursă de inspirație pentru restul lumii. În al doilea rând, rușii au vrut să o lovească pe Hillary Clinton. (Vladimir) Putin o ura, învinuind-o personal pentru demonstrații stradale împotriva lui, cele din decembrie 2011”, scrie James Comey, potrivit EVZ.ro. 

”(Vladimir) Putin credea că (Hillary) Clinton a "dat un semnal" demonstranților criticând public ceea ce ea a numit "metode îngrijorătoare" înainte și în timpul votului parlamentar din Rusia acelui an. Ea a spus: "Poporul rus, ca și oamenii de pretutindeni, merită dreptul de a-și spune părerea și votul lor contează". (Vladimir) Putin a luat-o ca pe un atac personal de neiertat.

În al treilea rând, (Vladimir) Putin a vrut să-l ajute pe Donald Trump să câștige. Trump spusese lucruri favorabile despre guvernul rus, iar (Vladimir) Putin arătase că-i apreciază pe liderii cu spirit de afaceri care preferau să facă o înțelegere în loc să se cramponeze de principii”, mai scrie fostul șef al FBI.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri