David Cameron: Blatter trebuie să plece de la cârma FIFA

Friday, 29 May 2015, 16:56 Sursă: REALITATEA.NET

''În opinia mea, Joseph Blatter trebuie să plece. Nu poți să ai acuzații de corupție la un asemenea nivel în această organizație și să pretinzi că persoana de la vârful ei este indicată să o conducă pe mai departe'', a declarat prim-ministrul britanic David Cameron, vineri, la Berlin, într-o conferință de presă comună cu cancelarul german Angela Merkel.

Fără a cere demisia lui Blatter, Angela Merkel și-a manifestat însă dorința ca “această corupție să fie stopată iar transparența să fie restabilită''. Cancelarul german a adăugat: ''Este absolut necesar ca această pagină sumbră pentru acest joc formidabil să fie închisă urgent. Cred că este şi opinia suporterilor, miliardele de iubitori ai fotbalului din întreaga lume''.

Sfidând enorma presiune internațională, Joseph Blatter le-a cerut, vineri, la Zurich, membrilor FIFA ''să strângă rândurile pentru a merge înainte'', cu doar câteva ore înaintea scrutinului în care candidează pentru un al 5-lea mandat la conducerea forumului mondial zguduit de investigații de corupție.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN