Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus: Fără vizitatori la sediul Comisiei Europene din Bruxelles

Wednesday, 11 March 2020, 22:51 Sursă: Realitatea.net

Şase cazuri de infectare cu coronavirus sunt deja confirmate între angajații Comisiei Europene. Dimineață erau doar patru și exista temerea că s-ar mai putea confirma trei. Potrivit unor surse din interiorul instituției, persoanele afectate sunt de la Direcțiile de Buget și Afaceri Maritime, Cooperare și Mobilitate. Un întreg etaj a fost evacuat de la unul dintre sediile Comisiei Europene după ce unul dintre cazuri a fost descoperit la Directoratul General pentru Mobilitate și Transport. Şi acum se mai așteaptă rezultatele unor teste făcute, iar situația se poate schimba dintr-un moment într-altul. De altfel, este și prima zi când la Comisia Europeană se introduc telemunca pentru cei care își doresc, notează România Actualități.

Până acum, Comisia Europeană a avut ca singure măsuri de siguranță reducerea pe cât posibil a interacțiunilor cu persoanele străine și folosirea cât mai des a gelurilor dezinfectante. Cazuri sunt și la alte instituții din Bruxelles: trei la Consiliul Uniunii Europene și unul confirmat de la începutul săptămânii la sediul NATO. În prezent, nu există niciun caz confirmat la Parlamentul European și pentru că aici, încă de săptămâna trecută, s-au luat măsuri suplimentare de siguranță, mai întâi prin sistare accesului vizitatorilor în instituție.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, s-a autoizolat de ieri, când a fost și ultima ședință plenară mutată din Parlamentul din Strasbourg. De astăzi, activitatea Parlamentului European de la Bruxelles a fost sistată, iar personalul, redus la jumătate. Săptămâna viitoare va fi în săptămâna albă, când în Parlamentul European nu se va înregistra chiar nicio activitate.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN