Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cât a cheltuit armata americană în lupta cu Statul Islamic

Wednesday, 22 October 2014, 21:30 Sursă: REALITATEA.NET

John Kirby a ținut să precizeze că, în Irak, forțele de securitate locale au făcut progrese, în lupta cu extremiștii de la ISIL, în timp ce, în orașul sirian Kobani, forțele kurde dețin controlul asupra majorității zonelor. Totodată, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a atras atenția că progresul este lent și că nu se poate anticipa o răsturnare de situație.
Președintele american, Barack Obama, a extins campania militară, împotriva Statului Islamic, în septembrie, când a autorizat lovituri aeriene ale Armatei americane și în Siria. Astfel, SUA desfășoară și operațiuni de supraveghere aeriană, în cele două țări, unde vaste teritorii au fost ocupate de radicalii islamiști și au trimis circa 1.400 de militari doar în Irak. 

Statele Unite ale Americii conduc o coaliție internațională de combatere a Statului Islamic, iar mai multe țări, printre care, Franța, Marea Britanie și Australia, alături de SUA, au lansat lovituri aeriene asupra militanților ISIL. Pe de altă parte, în Kobani, aflat la granița cu Turcia, se duc lupte grele între radicalii islamiști si fortele kurde.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN