Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

BAFTA TV Awards 2019. Lista marilor câștigători

Monday, 13 May 2019, 12:13 Sursă: REALITATEA.NET

BAFTA TV Awards 2019. Producţia BBC "Killing Eve" a obţinut trei trofee la gala care a avut loc duminică seară, cele pentru cel mai bun serial britanic, cel mai bun rol principal feminin (Jodie Comer) şi cel mai bun rol secundar feminin (Fiona Shaw).

Primul premiu al galei a mers la coproducţia Sky Atlantic/ Showtime "Patrick Melrose", care a fost desemnată cea mai bună miniserie, în timp ce Benedict Cumberbatch a obţinut pentru rolul din această serie premiul BAFTA pentru cel mai bun actor.

Ben Whishaw a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin, pentru interpretarea din miniseria "A Very English Scandal", după ce a fost recompensat şi cu un Glob de Aur, la începutul acestui an. 

Drama HBO "Succession" a obţinut premiul pentru cel mai bun serial internaţional.

Gala a fost găzduită de vedeta de televiziune Graham Norton, recompensat şi el cu cinci premii BAFTA TV de-a lungul carierei. Aceasta a fost pentru a 11-a oară când Norton a fost gazda prestigioasei gale, reluându-şi rolul după o pauză de doi ani.

"Killing Eve" şi "A Very English Scandal" aveau cele mai multe nominalizări, 14, respectiv 12, atât în categoriile tehnice, cât şi cele artistice ale BAFTA TV Awards. Premiile tehnice au fost acordate separat, într-o gală care a avut loc pe 28 aprilie, iar atunci "A Very English Scandal" a primit trei trofee, inclusiv pentru cel mai bun regizor, Stephen Frears. Tot atunci, "Killing Eve" şi "Patrick Melrose" au primit câte două trofee.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN