Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avion prăbuşit în Alpi. Înregistrări audio: "Deschide naibii ușa!"

Sunday, 29 March 2015, 09:59 Sursă: REALITATEA.NET

Datele înregistratorului fonic recuperat la locul prăbușirii în sud-estul Franței, evocate deja joi de procurorul din Marsilia, arătau cum copilotul a blocat ușa cabinei de pilotaj după ieșirea momentană a comandantului de bord, înainte de a precipita avionul spre sol, scrie agepres.ro.

Potrivit ediției duminicale a cotidianului german Bild, care afirmă că a ascultat aceste înregistrări, primele 20 de minute de zbor au fost o ocazie de schimburi banale între pilot, Patrick S., și copilotul Andreas Lubitz.

Pilotul îi spune printre altele copilotului că nu a avut timp să meargă la toaletă la plecare, la Barcelona.

La 10.27, aparatul a atins altitudinea de croazieră (aproximativ 11.600 de metri), pilotul îi cere lui Lubitz să se pregătească de aterizare la Düsseldorf. Acesta rostește câteva cuvinte: "Sper", "Vom vedea".

Apoi, copilotul îi spune comandantului că poate "acum" să meargă la toaletă. Trec două minute și pilotul îi confirmă copilotului că poate "prelua comanda".

Se aude zgomotul unui scaun, o ușă care se închide: comandantul a ieșit din cockpit pentru a se duce la toaletă. Andreas Lubitz este singur la comanda avionului.

10.29: "aparatul începe să coboare", notează Bild.

La 10.32, controlorii aerieni francezi încearcă să contacteze aparatul, în zadar. În avion, aproape în același timp, sună o alarmă.

Curând după aceea, se aude o "izbitură", ca și cum cineva încerca să intre în cabina de pilotaj, scrie Bild. Apoi vocea pilotului: "Pentru numele lui Dumnezeu, deschide ușa". Lubitz s-a blocat în cockpit, singur la comandă.

În avion, pasagerii încep să țipe, notează ziarul.

La 10.35, se aud noi lovituri, cu ceva "de metal, în ușa cabinei de pilotaj", pe care pilotul încearcă în mod clar să o deschidă cu un topor.

Apoi, 90 de secunde mai târziu, o nouă alarmă, în timp ce aparatul este la 5.000 de metri altitudine.

Comandantul strigă: "Deschide naibii ușa!"

Mai multe, pe agerpres.ro.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN