Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

AVION DOBORÂT. Separatiștii nu acceptă experți ucraineni la locul prăbușirii

Friday, 18 July 2014, 16:00 Sursă: agerpres.ro

Reprezentanți ai separatiștilor au promis la câteva ore de la prăbușirea avionului că vor da voie investigatorilor internaționali să efectueze cercetări la fața locului, dar vineri dimineață niciun expert străin nu era prezent acolo, după cum au constatat ziariștii agenției France Presse.

Conform surselor acestei agenții, una dintre cele două cutii negre ale aparatului ar fi fost deja găsită de separatiști, dar aceștia din urmă au declarat că vor preda înregistrările autorităților de la Moscova.

Însă ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia nu intenționează să preia aceste cutii negre, pentru a nu încălca normele de drept internațional.

Anterior, și un responsabil din Ministerul ucrainean de Externe a amintit că, potrivit dreptului internațional, cutiile negre trebuie să rămână pe teritoriul statului unde s-a produs accidentul.

În acest timp, președintele în exercițiu al OSCE, ministrul elvețian de externe Didier Burkhalter, a declarat că această organizație negociază în prezent cu separatiștii crearea unui 'coridor umanitar', care să permită experților internaționali să efectueze investigații în perimetrul prăbușirii avionului. El a mai precizat că în aceste discuții se abordează și posibilitatea ca echipele de investigatori internaționali să recupereze cutiile negre.


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN