Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

AVION DOBORÂT. Cine este ROMÂNUL MORT în incidentul aviatic din UCRAINA

Friday, 18 July 2014, 13:49 Sursă: REALITATEA TV

Un român cu dublă cetăţenie se afla la bordul avionului Malaysia Airlines, prăbuşit ieri în estul Ucrainei, a anunţat astăzi Ministerul de Externe de la Bucureşti. Iniţial, MAE a spus că pe lista pasagerilor nu era niciun român.

Doi dintre pasagerii care au murit în accidentul aviatic erau studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca. Cei doi erau studenți în anul al II-lea, la programul de studii în limba engleză.

Potrivit decanului Facultății de Medicină a UMF Cluj, Anca Buzoianu, vestea a fost aflată în cursul dimineții de vineri de către secretara de an a celor doi studenți, informează AGERPRES.

Deoarece există o cerere de respectare a confidențialității identității celor doi tineri venită din partea familiilor, Anca Buzoianu nu a dezvăluit decât că este vorba despre un băiat de cetățenie canadiană și o fată de cetățenie germană.

De asemenea, facultatea a arborat deja un steag negru de doliu, în semn de respect pentru cei doi tineri, iar colegii lor vor pregăti o acțiune prin care vor să aducă un omagiu acestora.

Avionul doborât, un Boeing 777 cu 298 de oameni la bord, plecase din Amsterdam spre Kuala Lumpur, dar a fost lovit de o rachetă, în spaţiul aerian din estul Ucrainei, la 50 de kilometri de graniţa cu Rusia.

Martorii aflaţi la faţa locului susţin că au auzit o explozie, după care fragmente din avion au căzut pe o rază de 15 kilometri.

Potrivit autorităţilor de la Kiev, aparatul de zbor a fost lovit cu o rachetă sol-aer de rază lungă, trasă de militanţii proruşi.

Niciun pasager nu a supravieţuit. Guvernul de la Kiev susţine că insurgenţii au confundat avionul civil cu o aeronavă de transport a armatei.

Rebelii proruşi spun că nu au capacităţile militare pentru a doborî un avion care zbura la o înălţime de zece mii de metri şi dau vina pe aviaţia Kievului. Şi Rusia s-a dezis de orice implicare în tragedia aviatică.

Zeci de companii au anunţat că îşi anulează zborurile către Ucraina, în vreme ce autoritatea europeană pentru siguranţa aeriană a anunţat închiderea spaţiului aerian din estul Ucrainei pentru avioanele comerciale.

Marea Britanie a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pentru a discuta situaţia din estul Ucrainei.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN