Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atentate la Paris: Fratele lui Salah Abdeslam i-a cerut acestuia "să vorbească"

Monday, 17 October 2016, 22:54 Sursă: REALITATEA.NET

"I-am cerut fratelui meu să vorbească", a declarat pentru RTL Mohamed Abdeslam.

"În timpul vizitelor mele în Belgia, am văzut un Salah Abdeslam gata să vorbească. (...) După câteva luni, am văzut în fața mea o altă persoană, am constatat că Salah era mai retras, era închis în sine", a adăugat el, conform Agerpres.

Inculpat pentru asasinate teroriste și suspect-cheie în atentatele pariziene soldate cu 130 de morți, Salah Abdeslam, 27 de ani, este ținut în izolare de la 27 aprilie într-o închisoare din sudul Parisului și plasat sub supraveghere video 24 de ore din 24.

Singurul membru încă în viață al comandoului de teroriști din 13 noiembrie 2015, Abdeslam refuză totodată să răspundă la întrebările magistratului antiterorist însărcinat cu ancheta cu privire la atacurile de la Paris și Saint-Denis, o periferie a capitalei franceze. El și-a exercitat dreptul la tăcere în timpul interogatoriului.

Nu se cunoaște încă rolul exact al lui Abdeslam în seara zilei de 13 noiembrie 2015.

După ce a transportat cu mașina trei atentatori sinucigași care s-au aruncat în aer la Saint-Denis, unde avea loc un meci de fotbal Franța-Germania pe Stade de France, el a rătăcit prin Paris, se pare, în cursul nopții. Abdeslam a fost ajutat să părăsească Franța a doua zi după atentate de doi amici ai săi veniți din Belgia.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN