Atac terorist neobișnuit în Franța: un mort și mai mulți răniți

Wednesday, 06 March 2019, 07:57, Sursă: REALITATEA.NET

Un deținut aflat într-o închisoare din nordul Franței a rănit serios doi gardieni, într-un atac cu cuțitul, un incident catalogat drept ”terorist” de autorități, scrie BBC. Partenera sa, care îl ajuta, a fost ucisă.

Adaugă părerea ta

Michaël Chiolo, un deținut închis pentru omor și radicalizat după gratii, se află la originea unui atac neobișnuit petrecut în închisoarea Condé-sur-Sarthe din Normandia.

Potrivit informațiilor furnizate de autorități, Chiolo a înjunghiat doi gardieni, apoi s-a baricadat împreună cu o femeie într-o cameră de vizită. Amândoi au fost împușcați de poliție, iar femeia ar fi murit.

Rănile gardienilor sunt serioase - unul a fost înjunghiat în abdomen, iar celălalt a fost tăiat pe față și pe spate. Se presupune că arma folosită, un cuțit de ceramică, a fost adus în închisoare de partenera atacatorului. 

Potrivit martorilor, Chiolo a strigat "Allahu Akhbar" în momentul atacului. Procurorul care anchetează cazul a relatat ulterior că Chiolo ar fi vrut să răzbune moartea lui Cherif Chekatt, autorul unui atac terorist de la Strasbourg, din decembrie.

Deținutul ispășește în prezent o pedeapsă de 30 de ani de închisoare după ce a ucis un bătrân în timpul unui jaf.

În închisoare a mai fost condamnat la un an după gratii, pentru propagandă făcută pentru terorism.