Americanii, îngrijorați. Tot mai mulți tineri din statul Minnesota devin membri ai ISIS

Thursday, 10 September 2015, 08:46 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Mai mulți tineri din statul american Minnesota, cu vârste cuprinse între 19 și 21 de ani, au fost arestați și inculpați pentru că au încercat să se alăture jihadiștilor SI în Siria, după cum a anunțat FBI, conform Agerpres. 

Ieri, unul dintre ei, Hanad Mustofe Musse, a pledat ''vinovat'' pentru terorism după ce a încercat de mai multe ori să ajungă în Siria, cu pașaport fals, tentativele fiind dejucate de către agenți ai FBI.

''Angajarea de urmăriri în justiție în cazul lui este cea mai bună soluție de a-l opri și, probabil, de a-i salva viața'', a estimat într-un comunicat procurorul federal din Minnesota, Andrew Luger.

Grupul din care făcea parte tânărul provenea din comunitatea de origine somaleză din Minneapolis, capitala statului Minnesota, unde există cel mai numeros grup de proveniență somaleză din SUA.

Tinerii ''continuă să facă obiectul unei intense campanii de recrutare din partea Statului Islamic'', a mai spus Luger.

Procurorul federal a recunoscut deja că se confruntă cu ''problema recrutării (de jihadiști) în Minnesota'', îndeosebi în orașele Minneapolis și St. Paul, unde autoritățile estimează că circa douăzeci de tineri au reușit să ajungă în rândul jihadiștilor în străinătate.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri