Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ambasadorul Turciei la Paris nu vede posibil un NATO fără țara sa

Wednesday, 01 July 2020, 17:07 Sursă: Realitatea.net

"Imaginați-vă NATO fără Turcia! Nu mai e NATO! Nu ar mai exista NATO fără Turcia! Voi nu știți să tratați Iranul, Irakul, Siria, (Marea) Mediterana de Sud, Caucazul, Libia, Egiptul", a lansat ambasadorul, audiat în Comisia Afacerilor Externe și Apărării din cadrul Senatului francez, pe fondul unei puternice escaladări a tensiunilor franco-turce, scrie ZIARE.COM.

"Turcia nu este o țară oarecare în NATO", a continuat Ismail Hakki Musa, referindu-se la importanta demografica si militara a tarii sale.

"Noi am apărat flancul de sud și de est în timpul Războiului Rece cu multe eforturi, uneori în detrimentul prosperității națiunii noastre, poporului nostru", a spus el.

Franța critică extrem de dur intervenția militară turcă în Libia, alături de Guvernul uniunii naționale (GNA) de la Tripoli care, cu ajutorul acestei susțineri, a respins forțele mareșalului Khalifa Haftar, cel mai puternic om din estul Libiei, care încercă să cucerească Tripoli.

Parisul a cerut NATO să ia măsuri în urma unui recent incident naval franco-turc, acuzând Turcia de faptul că a vizat fregata Le Courbet în timpul unui control al unor nave suspectate de încălcarea embargoului asupra armamentului impus Libiei - ceea ce Ankara dezminte - și acuzând un nou exemplu al "morții cerebrale" a NATO.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN