Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ALERTĂ. Coreea de Nord a lansat o rachetă neidentificată

Thursday, 09 May 2019, 12:15 Sursă: REALITATEA.NET

Proiectilul neidentificat lansat de Coreea de Nord a fost tras spre est, din baza Sino-ri, aflată la nord de capitala Phenian, notează BBC News.

Cu doar câteva zile în urmă, sâmbătă, regimul condus autoritar de Kim Jong-un lansa mai multe proiectile deasupra Mării Japoniei.

Testele balistice reprezintă o metodă clasică prin care Kim Jong-un încearcă să ridice miza negocierilor de pace, pentru a obține cât mai multe concesii.

Coreea de Nord sfidează lumea și testează mai multe rachete deasupra Mării Japoniei

La sfârșitul lui aprilie, în timpul summitului cu preşedintele Vladimir Putin de la Vladivostok, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat că pacea şi securitatea Peninsulei Coreene vor depinde în întregime de atitudinea viitoare a Statelor Unite, potrivit agenţiei KCNA.

Această remarcă este percepută ca o modalitate prin care liderul de la Phenian intenţionează să menţină presiunea asupra Washingtonului, pentru ca acesta să se flexibilizeze şi să accepte solicitările nord-coreene de reduce a sancţiunilor, în comparaţie cu poziţia SUA din timpul summitului de la Hanoi din februarie care a eşuat, aşa cum a declarat Kim la începutul acestei luni.

Liderul nord-coreean a spus atunci că va aştepta "până la sfârşitul acestui an" pentru ca SUA să devină mai flexibilă.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN