Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rectificarea bugetului de stat, pe agenda CSAT

Wednesday, 27 November 2019, 07:31 Sursă: Realitatea.NET

"Datele sunt clare, cifrele sunt reci, concluziile sunt un pic mai complexe şi, din păcate, a trebuit să constatăm că situaţia e cea care este, deficitul va trece, este clar, de 4%. Pe de altă parte, este la fel de clar că anumite cheltuieli trebuie făcute. Bunăoară, s-a găsit că pentru pensii nu au fost, pur şi simplu, suficienţi bani şi aici trebuie făcută o rectificare, la fel şi în alte domenii unde de multă vreme nu s-au mai făcut plăţi, nu s-au onorat contracte şi aceste lucruri sunt inadmisibile într-o societate normală şi cu un guvern responsabil. Aşadar, rectificarea e obligatorie", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a precizat că a avut, luni, "o discuţie aşezată şi aplicată" cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Ministerul Finanţelor Publice a publicat, marţi, proiectul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, care prevede pentru anul în curs un deficit bugetar estimat de 4,3% din Produsul Intern Brut.

Potrivit proiectului de OUG, veniturile vor fi reduse cu 18,3 miliarde lei în comparație cu cele estimate în august de Guvernul PSD, în timp ce la capitolul cheltuieli guvernul liberal reușește să taie doar 2 miliarde lei.

În cadrul ședinței CSAT de miercuri vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ECONOMIE
Alte articole din: ECONOMIE