Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Virgil Popescu, la Realitatea PLUS: ”Dacă evoluția cazurilor va fi descrescătoare, deschiderea teraselor se va face la 1 iunie”

Tuesday, 19 May 2020, 21:12 Sursă: Realitatea.NET

Plan de măsuri pentru 5 ani

”Îmi doresc să avem în continuare o curbă descrescătoare a cazurilor noi pentru a putea aplica măsurile în domeniul turismului, Horeca, pentru a învăța să trăim cu virusul și să revenim la normal. Vom avea măsuri pentru relansarea economiei, pentru industria transporturilor de persoane, măsuri foarte ample. Lucrăm la acest pachet de măsuri și, în momentul când îl vom finaliza, îl vom prezenta”, a spus ministrul, la Realitatea PLUS..

Calendarul relaxării restricțiilor

”Totul pleacă de la evaluarea evoluției cazurilor, apoi putem discuta despre relaxare cu reguli de siguranță, desigur. Dacă turistul nu se simte în siguranță, nu va veni oricât de mult ne dorim noi să dăm drumul din punct de vedere formal. Hotelierii au venit cu propuneri. Este foarte important să respectăm regulile pentru a putea vorbi de deschidere. Dacă evoluția cazurilor va fi descrescătoare, deschiderea teraselor se va face la 1 iunie. Apoi, după 15 iunie, dacă torul merge bine, discutăm de deschiderea turismului”, a precizat Virgil Popescu.

”Pe plajă se pot lua măsuri în așa fel încât să nu existe interacțiuni între familii. Discutăm procedurile ce trebuie urmate în cazul în care cineva se îmbolnăvește. Luăm în calcul toate scenariile pentru a nu fi prinși nepregătiți”.

”Am avut o întâlnire cu colegii din Bulgaria, Serbia, Grecia și le-am spus că putem discuta despre eventuale înțelegeri după ce se termină starea de alertă. Pentru turiștii români care doresc să meargă în afara țării, vom discuta cu toate țările care doresc să primească turiști români astfel încât să fie în siguranță chiar dacă această criză nu a trecut”, a mai precizat ministrul Economiei.

Prețul la gaz va fi liberalizat de la 1 iulie, a mai anunțat Virgil Popescu. De asemenea, de la 1 ianuarie 2021 va fi liberalizat și prețul la energie electrică. ”Părerea mea e că vom avea și aici o scădere de a prețului”, a conchis ministrul, la Realitatea PLUS.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL