Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Virgil Musta: Riscăm să nu putem intra într-o viață normală. Numărul Covid a crescut ca în perioada cea mai fierbinte a valului 1

Tuesday, 30 June 2020, 07:42 Sursă: Realitatea.net

"Este o noua reactivare a primului val. Sunt zone in care numarul de cazuri a crescut atat de mult, ca in perioada cea mai fierbinte a valului intai de pandemie. Riscam sa nu putem intra intr-o viata normala. O viata normala care inseamna o viata cu niste reguli noi, pe care va trebui sa le respectam o perioada mai lunga de timp", sustine Virgil Musta, intr-un interviu acordat ziare.com.

Identificarea focarelor noi si carantinarea acestora este foarte importanta, fiind un principiu epidemiologic si, in acelasi timp, cel mai simplu mod de a-l stinge, sustine medicul.

"Atat in Germania, cat si in alte tari, cand au aparut focare, au fost izolate si este un principiu epidemiologic, izolezi si anihilezi focarul. Probabil va trebui sa aplicam si noi acest principiu, nu neaparat pentru ca dorim sa inchidem o zona, doar ca trebuie controlate mai bine, altfel exista riscul ca pandemia sa se propage in toata tara si atunci vom avea, intr-adevar, o problema majora", a declarat Virgil Musta.

In plus, spune expertul, carantinarea anumitor comunitati nu inseamna ca nu se va mai putea iesi din zona respectiva, ci ca vor exista mai multe reguli care ar putea responsabiliza populatia.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL