VIDEO. Un copil orb a văzut pentru prima oară. Reacţia lui te va lăsa fără cuvinte

Tuesday, 03 May 2016, 14:44 Sursă: REALITATEA.NET

Christopher Ward Jr., un copil în vârstă de 12 ani care a fost lipsit de vedere toată viaţa, şi-a văzut recent mama pentru prima oară datorită unor ochelari electronici eSight. Copilul originar din Forest, Virginia, a călătorit la Washington în urmă cu câteva săptămâni pentru a testa noii ochelari eSight, conform mamei sale, Marquita Hackley.

Adaugă părerea ta

Ochelarii eSight sunt dotaţi cu o cameră video de mare viteză care înregistrează imagini pe care apoi le proiectează pe un ecran LED în faţa ochilor utilizatorului, permiţându-i să vadă "cu o claritate fără precedent", conform site-ului producătorului. Pentru Marquita Hackley, faptul că a asistat la momentul în care fiul său a văzut pentru prima oară după 12 ani de viaţă "a fost o experienţă copleşitor de emoţionantă".

"Primul lucru pe care l-a făcut (când şi-a pus ochelarii) a fost să se întoarcă spre mine şi să-mi spună: Ah mami, aici erai!", a povestit femeia în vârstă de 32 de ani pentru ABC News. "Şi apoi, când l-am auzit spunând că m-a văzut şi că sunt foarte drăguţă, m-am simţit extraordinar. În afara cuvintelor pe care le-a spus, doar simplul fapt că a putut să mă vadă înseamnă totul pentru mine", a adăugat ea, conform ziaruldeiasi.ro

Cu această ocazie Ward a putut şi să urmărească un episod din serialul de desene animate "SpongeBob". Christopher Ward s-a născut cu o hipoplazie a nervului optic — nervul optic nu s-a dezvoltat complet în perioada intrauterină. Din această cauză micuţul nu poate percepe decât foarte puţin lumina cu chiul stâng şi vede umbre cu ochiul drept.