VIDEO. Un copil orb a văzut pentru prima oară. Reacţia lui te va lăsa fără cuvinte

Tuesday, 03 May 2016, 14:44, Sursă: REALITATEA.NET

Christopher Ward Jr., un copil în vârstă de 12 ani care a fost lipsit de vedere toată viaţa, şi-a văzut recent mama pentru prima oară datorită unor ochelari electronici eSight. Copilul originar din Forest, Virginia, a călătorit la Washington în urmă cu câteva săptămâni pentru a testa noii ochelari eSight, conform mamei sale, Marquita Hackley.

Ochelarii eSight sunt dotaţi cu o cameră video de mare viteză care înregistrează imagini pe care apoi le proiectează pe un ecran LED în faţa ochilor utilizatorului, permiţându-i să vadă "cu o claritate fără precedent", conform site-ului producătorului. Pentru Marquita Hackley, faptul că a asistat la momentul în care fiul său a văzut pentru prima oară după 12 ani de viaţă "a fost o experienţă copleşitor de emoţionantă".

"Primul lucru pe care l-a făcut (când şi-a pus ochelarii) a fost să se întoarcă spre mine şi să-mi spună: Ah mami, aici erai!", a povestit femeia în vârstă de 32 de ani pentru ABC News. "Şi apoi, când l-am auzit spunând că m-a văzut şi că sunt foarte drăguţă, m-am simţit extraordinar. În afara cuvintelor pe care le-a spus, doar simplul fapt că a putut să mă vadă înseamnă totul pentru mine", a adăugat ea, conform ziaruldeiasi.ro

Cu această ocazie Ward a putut şi să urmărească un episod din serialul de desene animate "SpongeBob". Christopher Ward s-a născut cu o hipoplazie a nervului optic — nervul optic nu s-a dezvoltat complet în perioada intrauterină. Din această cauză micuţul nu poate percepe decât foarte puţin lumina cu chiul stâng şi vede umbre cu ochiul drept.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL