Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Orban: ”Nu am văzut, încă, impactul tergiversării adoptării legii privind carantina şi izolarea”

Saturday, 18 July 2020, 12:34 Sursă: Realitatea.NET

”Încă n-am văzut impactul tergiversării adoptării unei legi, în urma deciziei Curţii Constituţionale. Să nu uităm că nu am avut nicio posibilitate de a împiedica persoanele bolnave să iasă din spital, nu am avut nicio posibilitate de a dispune izolarea la domiciliu a persoanelor bolnave sau a persoanelor care au intrat în contact cu persoane bolnave, că n-am avut nicio posibilitate legală de a dispune carantinarea sau o serie de alte măsuri", a afirmat premierul, aflat într-o vizită în judeţul Călăraşi.

El a vorbit, în context, de procesul adoptării acestei legi, în Parlament. "N-am înţeles, în Camera Deputaţilor s-a adoptat legea fără probleme, după care, în Senat, legea adoptată inclusiv de PSD n-a mai fost bună pentru senatorii tot PSD (...) Important este că s-a adoptat legea şi această lege ne permite să dispunem măsuri", a spus el.

Ludovic Orban a afirmat că autorităţile vor fi pregătite să ia "toate măsurile" prevăzute de lege. Astfel, a anunţat că luni va avea, în acest sens, o şedinţă la Ministerul Sănătăţii şi o "reuniune a tuturor instituţiilor centrale care au atribuţii în baza legii".


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL