Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vicepremierul Turcan salută premiul primit de președintele Iohannis

Thursday, 15 October 2020, 16:39 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Raluca Turcan: „Rolul unui președinte este să unească, să medieze, să promoveze valorile pe care se consolidează societățile prospere și moderne. În aceste zile în care cu toții căutăm stabilitate, răspunsuri și repere, putem să ne bucurăm că spre România se privește cu admirație și cu recunoștință. Președintele Klaus Iohannis a primit ieri, în Germania, premiul „Otto cel Mare” pentru “onorarea marilor merite în procesul european de unificare”.

Răspunsul Președintelui a fost acest acesta:

“Accept acest premiu european în numele compatrioților mei. Susținerea lor entuziastă pentru cauza europeană, pentru valorile și principiile care ne unesc în Europa îmi dă încredere să acționez în continuare pentru ca România să se afle, alături de celelalte state membre, alături de Președinția germană a Consiliului Uniunii Europene, în centrul procesului de consolidare a proiectului european. Consider acest premiu o reconfirmare a crezului permanent al ţării mele într-o Europă unită în pace și democrație. Acest premiu este și un îndemn pentru mine, personal, de a transmite mai departe cetățenilor români, tinerilor în primul rând, convingerea că împreună vom reuși să depășim multiplele provocări ale lumii de astăzi”.

Mă bucur că putem privi spre un Președinte apreciat și respectat, care nu face compromisuri și care urmărește interesele țării sale în acord cu valorile fundamentale ale partenerilor europeni și nord-atlantici. Felicitări, domnule Președinte Klaus Iohannis!”


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL