Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vicepremierul Raluca Turcan: ”Decizia de azi a CCR este o nebunie! Judecătorii pun în pericol funcționarea statului român!”

Wednesday, 03 June 2020, 18:07 Sursă: Realitatea.NET

”Decizia de azi a CCR este o nebunie! Pentru a doua oară, în mai puțin de o lună, judecătorii Curții Constituționale pun în pericol funcționarea statului român! În jurul datei de 20 iunie vor expira mandatele aleșilor locali - alegerile din 2016 au avut loc pe 5 iunie, iar mandatele s-au preluat la distanță de câteva zile - situație fără precedent care pune în pericol funcționarea administrației publice locale. Practic, în doar 17 zile încetează toate mandatele aleșilor locali.

Autosesizarea Curții Constituționale cu privire la OUG 44/2020 este fără precedent. Guvernul a acționat corect pentru a soluționa o problemă urgentă și excepțională care nu suferă amânare, respectiv prevenirea încetării mandatelor aleșilor locali. Nu pentru că așa a dorit Guvernul PNL, ci pentru că criza generată de pandemie nu ne-a oferit altă posibilitate! Toate celelalte state europene afectate de pandemie și care se aflau în an electoral au amânat alegerile pentru a-și proteja cetățenii”, a fost mesajul vicepremierului Raluca Turcan.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL