Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Unul dintre şefii ISU Bucureşti, înlăturat după Colectiv, câştigă un nou proces intentat instituţiei

Saturday, 24 December 2016, 13:30 Sursă: REALITATEA.NET

În 2015, la aproape o lună de la tragedia din clubul Colectiv, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Mihai Mirel Guţă-inspector şef, Orlando Schiopu- prim-adjunct şi Gian Aldoiu - adjunct, a fost suspendată din funcţie, la recomandarea premierului Dacian Cioloş. Imediat după, prim-adjunctul suspendat, Orlando Schiopu, a intentat două procese în instanţă, unul la Tribunalul Bucureşti unde a cerut suspendarea ordinului şi unul la Curtea de Apel Bucureşti, unde a solicitat anularea decizia şi plata de despăgubiri. În luna mai, Tribunalul Bucureşti i-a dat câştig de cauză şi astfel ordinul a fost suspendat, iar el repus temporar pe funcţia de prim-adjunct, scrie Mediafax

Săptămâna aceasta, pe 20 decembrie, Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat decizia pe fond în procesul în care se solicită anularea deciziei. Judecătorii au admis solicitarea lui Orlando Schiopu şi au decis repunerea pe funcţie şi plata de despăgubiri. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

"Respinge excepţia inadmisibilităţii, invocată de pârât, ca neîntemeiată. Admite cererea de chemare în judecată. Anulează Ordinul Inspectorului General nr. 3602/IG/25.11.2015. Obligă pârâtul la reîncadrarea reclamantului în funcţia de prim-adjunct al inspectorului şef la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii” Bucureşti şi la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data punerii la dispoziţie şi până la data reîncadrării efective în funcţie. Obligă pârâtul la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în cuantum de 2500 lei. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.12.2016", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL