Proteste împotriva GRAȚIERII în București și în țară. 3.000 de oameni, zid în fața Parlamentului

Sunday, 12 March 2017, 13:27 Sursă: REALITATEA.NET

Aproximativ 3.000 de oameni au protestat, duminică seara, în Capitală, față de proiectul legii grațierii și față de amendamentele depuse de senatorul PSD Serban Nicolae, care vizeaza gratierea pedepselor pentru cateva fapte de coruptie.

Protestatarii s-au adunat în Piața Victoriei și au pornit în marș spre Parlament. Pe parcursul marșului, manifestanții au scandat, ca și în alte seri, "Demisia!", "Hoții!", "PSD, ciuma roșie!", "DNA nu uita, noi suntem de partea ta!", "România cere / Fără grațiere!", "ALDE & PSD / Aceeași mizerie!", "Jos Tăriceanu, Dragnea și Grindeanu!".

Coloana de manifestanți s-a oprit și în Piața Universității, unde a fost intonat imnul național. Ajunși în față Parlamentului, manifestanții au scandat, între altele, "CCR, sluga PSD!".

Proteste și în țară, la Cluj, Sibiu, Brasov, Iasi, Constanța și Galați

Aproximativ 300 de clujeni au participat, duminică seară, la un nou miting antiguvernamental, mulțimea pornind în marș pe străzile din centrul orașului. Acțiuni de protest au fost organizate în mai multe orașe din țara, cei mai mulți oameni, în jur de 150, adunându-se la Sibiu, în timp ce câțiva galateni au manifestat prin lectură, în față Prefecturii.

Aproximativ 100 de persoane au protestat și la Brașov. Dacă inițial la Prefectura Brașov s-au adunat 10 persoane, numărul protestatarilor a ajuns, apoi, la aproximativ 100. Protestatarii au cerut demisia Guvernului, a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Ei au scandat "În democrație hoții stau la puscărie!"

La Sibiu, aproximativ 150 de persoane au protestat, cerând demisia Guvernului Grindeanu. Protestatarii s-au strâns în Piața Mare din oraș și au mărsăluit pe bulevardul pietonal, pe un traseu de aproximativ 500 de metri. Ei au purtat pancarte cu mesaje împotrivă PSD, a premierului a și lui Liviu Dragnea. Oamenii spun că este necesar să fie vigilenți, astfel încât politicienii să inteleagă că nu poate guverna fără să tină seamă de voința poporului, angajamentele internaționale și promisiunile făcute. Acțiunea s-a încheiat după oră 20:00.

Ora 20:58: În Piața Constituției câteva zeci de persoane așteaptă să ajungă coloana de manifestanți.

Ora 20:50: În Piața Unirii alți oameni așteaptă sa se alature protestului. Coloana a intrat pe Bulevardul Unirii spre Palatul Parlamentului.

UPDATE 19:50 Aproape 1.000 de oameni se îndreaptă, în marş, către Parlament, anunţă Realitatea TV. 

UPDATE 19:30 Aproximativ 400 de persoane s-au adunat, dumincă seară, în Piaţa Victoriei. Aceştia au plecat în marş către Palatul Parlamentului şi scandează "Demisia!".

Mai mulţi protestatari prezenţi au steaguri tricolore, ale UE şi SUA. Ei scandează "Hoţii!". Pe mai multe pancarde, manifestanţii au scris "Obosiţi, dar tot aici"!, cerând în continuare demiterea executivului.

Pentru a şasea duminică la rând, protestatarii din Piaţa Victoriei s-au adunat din nou în faţa Guvernului şi vor să plece în marş până la Parlament. De această dată, ținta lor sunt senatorii şi deputaţii. Sunt mânaţi de gândul că din închisori ar putea ieși inclusiv corupții, așa cum propun unii parlamentari.

"OUG 13 revine pe filiera parlamentară. PSD intenționează să gratțieze faptele de corupție. Este esența prescurtată a amendamentelor propuse de senatorul PSD Serban Nicolae", arată organizatorii, pe pagina de Facebook.

Protestul din Capitală, anunțat sub titlul "Stop Joc. În Democrație, Corupții Stau La Pușcărie" este programat începând cu ora 18:00, în fața Casei Poporului. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL