Premierul Tudose anunță implementarea un sistem de alertare a populației prin telefonia mobilă

Sunday, 17 September 2017, 22:37 Sursă: REALITATEA.NET

De săptămâna viitoare va începe implementarea unui sistem de alertare timpurie, prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă, în caz de fenomene meteo extreme, incendii, sau alerte chimice, a anunțat premierul Mihai Tudose, după furtuna devastatoare care a lovit vestul țării și a ucis opt oameni, rănând alți pste 50.

Adaugă părerea ta

"Săptămâna viitoare este obligatoriu să începem implementarea unui sistem de alertă pe telefoanele mobile pe zone. Adică toți operatorii de telefonie să fie obligați prin lege să ajungă acea alertă pe telefoanele mobile ale tuturor celor din zonă. Adică, cine e într-o zonă de acoperire pe zona care e declarată în pericol, că e furtună, că e viscol, că e orice, chiar o alertă chimică, incendiu, să primească automat această alertă pe telefonul mobil. Pentru că cei care erau în parc și au fost surprinși de acest fenomen meteorologic brusc nu urmăreau niciun mijloc de informare în masă", a precizat Mihai Tudose.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, coordonează Comitetul pentru Situații de Urgență, a mai afirmat premierul. Luni, Carmen Dan sau Mihai Tudose va efectua o deplasare în județele afectate de furtună.

Opt oameni au murit și cel puțin 50 au fost răniți duminică în urma unei furtuni puternice care a lovit vestul țării. Orașele cel mai grav afectate sunt Timișoara și Arad.