Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trump atacă din nou China pentru COVID și anunță un nou posibil război comercial

Friday, 01 May 2020, 08:43 Sursă: Realitatea.net

Întrebat dacă a văzut dovezi care să îi confere un "grad ridicat de convingere" că virusul provine de la Institutul de Virusologie din Wuhan, preşedintele american a răspuns hotărât:
 
"Da, am văzut", a spus Trump, refuzând însă să ofere detalii. "Nu vă pot spune asta. Nu am voie să vă spun asta". 
 
Pe fondul noilor acuzații către Beijing, Donald Trump a anunțat posibilitatea de a impune Chinei "taxe vamale" punitive. ,,Pot să o fac altfel. Eu pot face acelaşi lucru, dar altfel, impunând taxe vamale". Aşa cum a procedat deja în timpul disputei comerciale cu Beijingul, aminteşte AFP.
 
Recent, preşedintele american a mai vorbit și despre posibilitatea de a cere Chinei să plătească despăgubiri de miliarde de dolari pentru daunele cauzate de noul coronavirus.
 
Donald Trump acuză în mod regulat China că nu spune adevărul cu privire la bilanţul real al victimelor epidemiei de COVID-19, în timp ce în SUA s-au înregistrat peste 62.000 de decese.
 
Cu câteva ore înainte de anunțul lui Trump, serviciile de informații americane au anunțat că încearcă încă să "determine dacă epidemia a început printr-un contact cu animale infectate sau dacă a fost rezultatul unui accident al laboratorului din Wuhan", orașul considerat drept epicentrul pandemiei.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-05-01 13:12:55
Amalia

FELICITARI doamnă !!!!!

Alte articole din: ACTUAL