Coșmarul de pe calea ferată. Pleci duminică seară din Timișoara, ajungi marți dimineață la Mangalia

Tuesday, 25 June 2019, 09:20, Sursă: REALITATEA.NET

CFR este recunoscut pentru întârzierile record cauzate de înghețul liniilor, dilatarea lor (vara) sau alunecările de teren care distrug șinele. Ultima ispravă a depășit orice imginație! Un gren CFR Călători a plecat duminică seara de la Timișoara și a ajuns la Mangalia abia marți dimineațaă. 

Adaugă părerea ta

Călătorii a două trenuri cu destinația Mangalia nu vor uita prea ușor călătoria de coșmar de care au avut parte. Din cauza inundațiilor, trenurile care oricum fac foarte mult timp pe drumul spre celălalt capăt al țării, au fost și mai mult întârziate, scrie Realitatea de Timișoara.

Trenul Timișoara-Mangalia IR 12197 care plecase în cursă duminică la ora 17,49 a ajuns la destinație marți dimineață, la ora 2,04.

Oamenii au plecat cu trenul spre Mangalia încă de duminică. Au avut neșansa ca drumul lor să treacă prin zonele afectate de vijelii și ploi torențiale. Nu au reușit să treacă de Drobeta Turnu Severin.
 
Într-un final, s-a luat decizia întoarcerii lor din drum, spre Lugoj, de unde să pornească pe o rută ocolitoare, prin Hunedoara și Simeria. A fost formată o singură garnitură din cele plecate inițial și călătoria a reînceput.  Toate acestea au adăugat însă ore interminabile dumului și așa lung.

Traficul feroviar pe raza Regionalei CF Craiova se desfășura luni dimineață cu transbordare auto pe tronsonul de cale ferată Drobeta Turnu Severin – Strehaia, după cum a anunțat CFR SA.

Această măsură a fost luată pentru asigurarea continuității circulației  trenurilor, după ce linia de cale ferată a fost acoperită de ape în zona macazurilor la intrarea în stațiile Balota și Prunișor, dar și pe intervalul de stații Prunișor – Igiroasa, scrie clubferoviar.ro

CFR Călători a luat decizia de a nu recurge la transbordare auto în ceea ce privește acest tren, pentru că avea în compunere vagoane de dormit și cușetă. O transbordare auto în toiul nopții nu ar fi fost tocmai plăcută, mai ales pentru cei cu copii mici și bagaje multe.

După experiența trenului IR 12197, CFR Călători a decis să anuleze trenul IR 1992, care trebuia să plece luni la ora 17,49 de la Timișoara Nord în direcția Mangalia.