Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Trei cazuri de COVID-19, confirmate la Autoritatea Electorală Permanentă. "Situația este sub control", spune directorul instituției

Thursday, 06 August 2020, 14:32 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Potrivit președintelui Autorităţii electorale Permanente, Constantin-Florin Mituteţu-Buică, situaţia este sub control, iar personalul îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale, fiind luate toate măsurile de protecţie necesare.

"Situaţia este sub control, avem testat tot personalul. Din 200 de angajaţi doar unul singur a fost confirmat pozitiv la nivel central. Eu am fost retestat marţi, după ce am primit informaţia că este un caz aici. Eu sunt negativ, s-a negativat şi al doilea test. Lucrurile sunt sub control, personalul îşi desfăşoară în condiţii normale activitatea, fără nicio teamă, pentru că avem luate toate măsurile de protecţie: măşti, dezinfectante. Personalul poartă aceste măşti, se dezinfectează, deci nu avem posibilitatea de a răspândi în interior. Doi dintre colegii celui confirmat sunt în izolare la domiciliul. Am dezinfectat imediat, în aceeaşi după amiază, toate clădirile noastre, nu numai sediul central", a declarat preşedintele AEP.

Mituteţu-Buică a menţionat că nici activitatea din filialele Ilfov şi Neamţ nu a fost afectată, în ciuda cazurilor de infectare depistate. 

"Sunt în telemuncă la domiciliu şi activitatea fizică a fost preluată de alte birouri alăturate.(...) În Ilfov avem personal la biroul judeţean, deci nu este închis. Doar la Neamţ a trebuit să-l închidem pentru că toate cele trei persoane - una a fost confirmată, este la spital şi două au fost izolate - pentru a vedea dacă lucrurile evoluează", a precizat Mituleţu-Buică.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL