Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu, audiat la ÎCCJ într-un alt dosar: "Parchetul îmi face un program extrem de alert"

Thursday, 08 October 2015, 09:13 Sursă: REALITATEA.NET

Traian Băsescu s-a prezentat, joi dimineaţă, la Curtea Supremă, acolo unde are un număr mare de dosare în care este implicat.

Fostul preşedinte a părăsit instituţia la scurt timp, la ieşire precizând că a fost "audiat pentru fals în declaraţii".

"Pentru că în 2007 am spus că demisioneze în 5 minute de la votul în Parlament şi nu am demisionat. Acum, Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar", a explicat el.

"Parchetul General face un program extrem de alert, dar pot spune că, sigur, nu e o fericire, dar mă voi supune oricărei chemări a instanţelor", a adăugat Băsescu, precizând că citaţia pentru audierea de joi, 8 octombrie, a primit-o ieri, la ora 16.00.

"Este un lucru în forţă... Aleargă agenţii pe oriunde, ca să îmi dea citaţii pentru a doua zi", a spus fostul şef de stat.

Ca şi în ziua precedentă, Traian Băsescu a afirmat că, în ceea ce-l priveşte, nu are niciun motiv de îngrijorare: "Nu, nu mi-e teamă de nimic".

În anul 2007, cu puţin timp înainte de suspendarea sa de către Parlament, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că "în situaţia în care, în pofida avizului Curţii Constituţionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, în maxim 5 minute de la vot voi demisiona din funcţie".

Totuşi, după ce Curtea Constituțională a validat suspendarea lui, Băsescu a renunţat la această intenţie, explicând că "o demisie ar fi accentuat criza politică".

De asemenea, recent, Traian Băsescu a fost audiat şi în dosarul răpirii jurnaliştilor din Irak. Un alt dosar în care este cercetat fostul şef de stat este şi cel în care este acuzat de ameninţare la adresa Gabrielei Firea. 

 


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL