Coronavirus - România: 30175 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tragedie la Constanța! Un bărbat a murit de frig așteptând pachetul cu alimente oferit de primărie

Wednesday, 20 January 2016, 14:41 Sursă: REALITATEA.NET

„Pe 27 decembrie 2015, ora 7 dimineață, tatăl meu a plecat să îi ia pachetul mamei, care are pensie de 580 de lei și dreptul la un pachet din partea primăriei. Tatăl meu, de obicei, la ora 10.00-11.00 era acasă. Văzând că nu mai vine, la ora 15.00 m-am dus după el și mi-a spus că nu mai poate. Avea o angină pectorală. L-am dus acasă, i-am spus să meargă la spital. La spital ne-au programat pentru data de 6 ianuarie. Pe la 4 dimineață, l-am găsit pe tata cu comoție cerebrală, negru. Nu îi acuz de moartea lui tata, dar (..) să stai mereu la coadă este o umilință“, a precizat bărbatul.

Decebal Făgădău pare că a găsit deja soluția, deși a trebuit să moară un om pentru a grăbi lucrurile, potrivit Jurnaliștii.ro. „Am propus tichete valorice, asta vom discuta când aprobăm bugetul. (…) În momentul de fața suntem în curs de elaborare a caietului de sarcini. De asemenea, am avut două întâlniri cu cei care emit tichete valorice și vedem ce tip de procedură trebuie să urmăm ulterior, după ce avem bugetul final și știm numărul de persoane eligibile. La ultima distribuție am pus niște criterii de selecție astfel încât să evităm ca o persoană să ridice pachete din mai multe puncte sau să ridice persoane care nu se încadrau în prevederile hotărârii de consiliu și, de aceea, numărul de beneficiari s-a redus. Erau persoane care veneau cu un cupon de pensie, dar nu prezentau toate veniturile”, a afirmat Făgădău.

Numărul persoanelor care beneficiază în prezent de pachetele cu alimente oferite de administrația locală este de circa 40.000, cu aproape 10.000 de beneficiari mai puțin decât anul trecut.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL