Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Telekom România, veste devastatoare despre efectele OUG 114

Friday, 22 February 2019, 21:11 Sursă: REALITATEA.NET

Telekom Romania a facut astazi un anunt bomba dupa Ordonanta de Urgenta nr. 114 din 28 decembrie 2018, privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

Astfel, Telekom Romania va stopa toate potențialele achiziții din cauza prevederilor discriminatorii ale Ordonanței, a spus Miroslav Majoros, CEO Telekom Romania.

Citește și: Îngrijorător: scade numărul de clienți ai Telekom Romania. Reacția Telekom

"Avem venituri de zeci de milioane de euro din servicii non-telecom, cărora li se va aplica această taxă. Vrei să cumperi un iPhone de la noi? Noi vom suporta costul taxei de 3%, în timp ce alte firme nu. Orice vânzare de clădiri va fi la fel taxată, ceea ce este profund discriminatoriu. Stopăm orice potențiale achiziții.", a spus Miroslav Majoros, potrivit Hotnews.

Apoi a continuat: "Nu am văzut mare urgență în piață pentru adoptarea Ordonanței 114, dar poate altcineva a văzut. Ordonanța ne afectează însă extraordinar de rău și nu doar pentru că trebuie să plătim 3% din cifra de afaceri, ceea ce ne afectează profitabilitatea, ci pentru că taxa se aplică și la veniturile non-telecom pe care le avem, de zeci de milioane de euro, un lucru care nu e prea inteligent și care este profund discriminatoriu".

La final, șeful Telekom Romania a aruncat bomba: "Este posibil să nu participăm la licitația pentru frecvențele destinate serviciilor 5G, în cazul în care condițiile licitației, bazate Ordonanța de Urgență 114, vor fi prea aspre și vor stabili că trebuie să plătim atât de mult și să acoperim foarte mult din populație într-un termen scurt"


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL