Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Târgul de Crăciun din Sibiu a fost anulat, iar masca de protecție devine obligatorie în tot județul

Monday, 02 November 2020, 17:37 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Iulian Budusan

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a decis, luni, ca masca de protecţie să fie obligatorie în toate spaţiile deschise din întreg judeţul, până în data de 16 noiembrie, la miezul nopţii.

Decizia a fost luată după ce rata de infectare din judeţ a depăşit 4 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În cinci localităţi incidenţa depăşeşte 10 cazuri la mia de locuitori, iar în total, în 49 de localităţi rata de infectare este mai mare de 3. 

În toate localităţile cu rată mare de infectare au fost suspendate cursurile faţă în faţă şi au fost închise localurile şi sălile de jocuri.

În municipiul Sibiu, incidenţa cumulată a cazurilor a ajuns la 6,03.

Una dintre măsurile de atenționare a populației este difuzarea unui mesaj audio prin sirenele electronice de alarmare din oraş.

Astfel, Primăria Sibiu, prin intermediul Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă, va începe difuzarea acestui mesaj de 45 de secunde prin sirenele electronice de alarmare situate din municipiul sibiu şi staţiunea Păltimiş.

„Mesajul audio indică măsurile obligatorii pentru protecţia cetăţenilor în contextul pandemiei de coronavirus: purtarea măştii în spaţii publice închise şi deschise, asigurarea distanţării, evitarea locurilor aglomerate, precum şi spălarea şi dezinfecţia mâinilor”, a mai transmis Primăria Sibiu.

Mesajul va fi difuzat în intervalul luni – vineri, la ora 10.30 şi ora 18.00, şi duminica la ora 12.00.

Târgul de Crăciun din Sibiu va fi suspendat în acest an

Tradiționalul Târg de Crăciun din Sibiu va fi suspendat în acest an, din cauza riscului de infectare cu coronavirus, au anunțat luni organizatorii. Rata de infectare în municipiul Sibiu a ajuns la 6,03 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

„Știm că vă așteptați ca dintr-o zi într-alta să ne vedeți instalând căsuțele în centrul orașului, însă am luat decizia să suspendăm organizarea Târgului de Crăciun. Evoluția pandemiei este îngrijorătoare, și orice risc, cât de mic, trebuie eliminat. Ne-am fi dorit să organizăm evenimentul, să încercăm să salvăm ce se poate măcar din Crăciun în acest an ciudat, iar potrivit reglementărilor în vigoare puteam organiza evenimentul.

Ne-am decis, însă, să eliminăm orice fel de risc, oricât de mic ar fi, în speranța că ne putem aduce contribuția la încetinirea creșterii numărului de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, ceva ce ar trebui să facem cu toții, în această perioadă. Noi suntem pregătiți să organizăm evenimentul, în cazul în care situația se va îmbunătăți vom regândi această decizie, până atunci, aveți grijă de voi”, au transmis, pe Facebook, organizatorii Târgului de Crăciun de la Sibiu.

Potrivit datelor transmise, luni, de Prefectura Sibiu, municipiul Sibiu a ajuns la o incidenţă cumulată a cazurilor de coronavirus de 6,03 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, scrie News.ro.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL