Ioan Talpeş, fostul şef al SIE, interviu la "Realitatea Geopolitică"

Monday, 18 December 2017, 07:42 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Fostul șef al SIE între 1992 și 1997, generalul Ioan Talpeş i-a acordat jurnalistului Cristian Unteanu un interviu în exclusivitate în emisiunea "Realitatea Geopolitică".

Ioan Talpeş a declarat despre Majestatea Sa, Regele Mihai, că "fusese un aranjament între Guvernul Groza și Majestatea Sa, când a plecat din țară. Adică Guvernul susținea că a plătit un fel de bursă pentru ca acesta să se întrețină", a spus Talpeș.

Potrivit acestuia, oamenii din guvernul Groza susţineau că regele ar fi acceptat o bursă din partea guvernului român în primii ani de exil.

"Fusese un aranjament între guvernul Groza şi majestatea sa când a plecat. Adică guvernul susţinea că a plătit ani de zile un fel de bursă, ca să se întreţină. E adevărat că nu era o suma mare, până la urmă s-a ajuns la 5000 de dolari pe lună. Era chiar o persoană care se ducea şi îi dadea, cineva din diplomaţia românească.

Interviul integral cu generalul Ioan Talpeş, realizat de Cristian Unteanu, a fost difuzat în emisiunea Realitatea Geopolitică. Această emisiune înlocuieşte "Ambasador România" şi va fi difuzată la Realitatea TV în fiecare sâmbătă, de la ora 18:30.

Document secret CIA despre averea regelui Mihai în primul an după abdicare


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri