Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Surse: Răzvan Cuc, audiat la DNA, nu doar în scandalul TAROM

Tuesday, 22 October 2019, 14:13 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit surselor Realitatea TV, Răzvan Cuc va fi audiat în calitate de martor, cu atât mai mult cu cât ministrul demis al Transporturilor are calitate de deputat și beneficiază de imunitate parlamentară.

Răzvan Cuc urmează să dea explicații nu doar în scandalul TAROM, în care Cuc este acuzat fosta șefă a companiei că ar fi cerut ținerea la sol a aeronavelor în ziua moțiunii de cenzură, dar și în cel mai recent dosar legat de CFR SA.

Constantin Axinia, directorul CFR SA, demis în urmă cu o săptămână de ministrul Transporturilor, a fost chemat marți de procurorii anticorupţie să dea explicaţii. Axinia îl acuză pe Răzvan Cuc că l-ar fi demis pentru că a refuzat să semneze un contract care îi ridica suspiciuni: reabilitarea căii ferate dintre Braşov şi Sighişoara.

Axinia crede că de aici i se trage demiterea. Întrebat de ce nu a vrut să semneze contractul pe care îl cerea Răzvan Cuc, el a răspuns că „era riscant pentru companie. Și pentru mine și pentru companie".

„Pentru că este un caz precedent făcut în compania noastră, cazul FCC, în care s-a semnat după prima instanță și la recurs s-a schimbat soluția. Atunci a fost nevoită compania să rezilieze contractul respectiv și să fie acordat părții celeilalte", a adăugat fostul director al CFR SA.

Axinia nu a putut să spună de ce Răzvan Cuc era atât de insistent să semneze acel contract.

Imagini bombă de la întâlnirea de taină dintre Cuc și șefa Tarom, noaptea după ora 23.00

Legat de scandalul fără precedent de la TAROM, Răzvan Cuc a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că s-a întâlnit cu Mădălina Mezei, dar a negat că i-ar fi cerut acesteia să țină avioanele la sol.

Cazul Tarom a ajuns imediat pe masa procurorilor. DNA a deschis un dosar pentru a investiga dacă ministrul Transporturilor a cerut ținerea la sol a avioanelor Tarom în ziua moțiunii, cu scopul de a bloca votul opoziției.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL