Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Suedia CEDEAZĂ în fața pandemiei COVID-19! Carantina locală, impusă de autorități

Monday, 19 October 2020, 08:45 Sursă: Realitatea.net

Stockholmul este nevoit să schimbe tactica, după ce şi-a menţinut localurile, magazinele și școlile primare deschise în pofida cifrelor alarmante. Şi totul în timp ce multe țări din Europa le-au închis, de teama consecinţelor pandemiei.

Suedia a închis numai şcolile de nivel secundar şi a interzis adunările cu un număr mai mare de 50 de persoane. Au fost încurajate distanţarea și munca de acasă şi li s-a spus oamenilor să evite călătoriile care suportă amânare. Această atitudine a fost condamnată de multă lume, dar părea să fie câştigătoare. Până acum.

„E mai degrabă o problemă de carantină, dar o carantină locală", a declarat Johan Nojd, şeful Departamentului de Boli Infecţioase din Uppsala. "Probabil mâine vom avea discuţii despre concerte sau restaurante şi apoi poate cineva ar putea spune că, în Uppsala, Agenţia de Sănătate Publică ne sfătuieşte să nu mai stăm în restaurante până noaptea târziu,” a arătat oficialul.

Suedia, cu o populaţie de 10 milioane de locuitori, puţin mai mulţi decât populaţia Londrei, raportează o creştere alarmantă a noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 de la jumătatea lui septembrie.

Un număr total, pe două săptămâni, de 85 de cazuri la 100 de mii de persoane a fost semnalat în Suedia, de către Centrul European de Control şi Prevenire a Bolilor. Miercuri au fost raportate 970 de noi cazuri de infectare, cele mai multe din iunie încoace.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL