Streinu Cercel, despre cornavirus: "Atenție la oamenii care tușesc!"

Sunday, 26 January 2020, 10:44 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

"Coronavirusul se transmite în general prin aer și generează un sindrom respirator, cu tuse, care este o tuse iritativă, se tușește mult în această infecție cu coronavirusuri și ca atare, dacă punem mâna la gură și apoi punem mâna pe masă, dacă eu am coronavirus, persoana care va veni după mine, stând cu mâna pe masă nu face altceva decât să se contamineze pe mână, după care își duce mâna la gură sau la nas și se infectează.

Ca atare, contactul direct și contactul cu suprafețele este un la fel de bun mijloc de transmitere ca și calea respiratorie. Deci, nu trebuie să ne limităm în această poveste strict la calea respiratorie, ci și la contaminarea suprafețelor de contact", a spus Streinu Cercel.

Apoi a continuat: "Când apare un nou tip de microorganism, el circulă pe Terra cam doi ani de zile, acesta este intervalul mediu până când lucrurile își reintră în calmul lor și natura își face datoria. Așa a fost și cu SARS, și cu fostul virus pandemic care acum e virusul gripal sezonier, e un virus care e în circulație și e un virus care a plecat în 2008-2009.

În ceea ce privește virusul 2019-nCoV, noi în România obținem un răgaz și pentru că nu avem zboruri directe cu China. România are un plan foarte bine structurat încă din 2009 cu ce este de făcut în cazul virsurilor cu transmitere aerogenă".


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-26 11:37:11
adrian

Romania are atatea planuri dar nu e in stare de nimic. Vorba multa,cuvinte mari, nimic concret.

2020-01-26 13:15:27
borfasi

Excrocul asta e specialistul nr 1 in Romania psd-ul a creat un mit si toata lumea il intreba de parca nu ar mai fi medici in tara ,desi cunosc o serie de medici care intr-adevar sunt exceptionali dar pe care parlitii nu-i intreaba .

Alte articole din: Ultimele Stiri