Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Spitalul de boli infecțioase din Iași, în criză. Nu mai sunt paturi libere la ATI pentru bolnavii de Covid

Monday, 16 November 2020, 16:47 Sursă: agerpres

Autor: Iulian Budusan

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat, luni, că nu mai sunt locuri la terapia intensivă pentru persoanele care au COVID-19.

„În momentul de faţă la compartimentul de nouă paturi de la Spitalul de Boli Infecţioase nu mai este niciun loc”, a anunţat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Potrivit managerului, la Spitalul Mobil de la Leţcani mai sunt două locuri în zona de terapie intensivă.

Aceasta a semnalat totodată că la Iaşi este o problemă a paturilor care au posibilitatea administrării tratamentului cu oxigen.

„Nu mă refer la terapia intensivă. În momentul de faţă nu mai există paturi care au posibilitatea administrării oxigenului pentru pacienţi care nu sunt de terapie intensivă. De aceea rugăm pacienţii să nu stea acasă până în ultimul moment chiar dacă sunt tineri. Adică în momentul în care încep să facă febră 38-39 de grade, sau cum spun ei 'am simţit că nu mai pot respira', imediat ce încep să aibă o tuse chinuitoare, dureri musculare, este bine să apeleze medicul de familie şi chiar direct triajul Spitalului de Boli Infecţioase”, a spus doctorul Dorobăţ.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL