Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Dosarul MOTORINA". SORIN BLEJNAR, trimis în judecată: "Sunt nevinovat!"

Thursday, 03 July 2014, 10:53 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul şef al Fiscului Sorin Blejnar a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Acesta este acuzat, împreună cu alte 14 persoane, de un prejudiciu de 56 de milioane de euro în urma unor tranzacţii cu produse petroliere.

"În sfârşit, după 2 ani, investigarea s-a finalizat. Mă bucur că s-a finalizat. Cei care suntem nevinovaţi o să ne dovedim nevinovăţia în instanţă. Am depus o cerere prin care am solicitat încheierea dosarului motivată de faptul că, acum vreun an de zile, un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dat o sentinţă definitivă prin care au spus că nu am nicio implicare în acel dosar", a declarat, la Realitatea TV, Sorin Blejnar.

Alături de fostul şef al ANAF vor mai fi judecaţi şi soţii Nemeş. Aceştia au fost aduşi în România în urmă cu câteva săptămâni. Cu toţii sunt acuzaţi că ar fi prejudiciat statul prin neplata unor taxe aferente comercializării de combustibil.

Sorin Blejnar este acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Procurorii DNA au deschis un alt dosar pentru Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Blejnar. Acesta este suspectat că ar fi sprijinit întreaga reţea infracţională. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare în lipsă pentru că este dat în urmărire.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL