Siveco va furniza servicii IT Comisiei Europene. Contractul este URIAŞ

Tuesday, 09 December 2014, 18:06 Sursă: REALITATEA.NET

Comisia Europeană a selectat oferta depusă de un consorţiu din care face parte şi Siveco România pentrru a furniza servicii IT pe o perioadă de patru ani, în cadrul unui contract care va implica 550 de specialişi, bugetul alocat fiind de aproape 100 milioane de euro, a anunţat compania.

"Siveco este singura companie românească selectată pentru a furniza Comisiei Europene servicii IT pe o perioadă de 4 ani în cadrul contractului cadru ESP-DESIS III - cel mai mare contract al Comisiei în domeniul IT. Bugetul alocat contractului este de aproape 100 milioane de euro, pentru un volum global de efort estimat la 550 de specialişti implicaţi - manageri de proiect, arhitecţi, dezvoltatori software, specialişti web, consultanţi IT etc", se arată într-un comunicat al companiei remis Mediafax.

Siveco România a participat la procesul de selecţie în cadrul consorţiului DeSIS, alături de IBM, Deloitte şi Steria.

Serviciile vor fi prestate tuturor directoratelor generale ale Comisiei Europene şi unui număr de agenţii ale Comisiei cu sediile principale la Bruxelles, Luxemburg şi Ispra, şi includ dezvoltare software, analiză şi design, studii, suport tehnic şi formare pentru utilizarea de sisteme informatice.

Siveco România oferă din 2009 servicii IT instituţiilor europene.

Printre beneficiari se află Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene, Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei, Agenţia Executivă pentru Sănătate şi Consumatori şi Direcţia Generală Sănătate şi Consumatori, Eurostat - Institutul de Statistică al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid, Banca Europeană de Investiţii.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE