Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Situație incredibilă în Capitală: Polițist și familia sa, confirmați cu COVID-19, "uitați" acasă de DSP. Ambulanța a venit după două zile

Friday, 31 July 2020, 12:17 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

În prezent, polițistul împreună cu soția și cei doi copii sunt internați la Institutului Matei Balș din Capitală. Starea lor de sănătate este una bună, iar medici îi țin sub supraveghere. 

Totul a început după ce politistul împreună cu soția și cei doi copii în vârstă de trei ani și, respectiv, doi luni au început să prezinte simptome specifice infecției cu coronavirus, fiind testați de către reprezentanții DSP București, pe 25 iulie, la domiciliu. Pe 27 iulie au primit răspunsul, toți patru ca fiind confirmați pozitiv. În ciuda faptului că aceștia au manifestat în toată această perioadă stări febrile, dureri de cap, vomă si chiar dificultăți de respirație și a rezultatelor testelor, DSP a anunțat că urmează să trimită o ambulanță pentru evaluare clinică.

Ambulanța a venit însă abia după două zile, respectiv pe 29 iulie, și i-a transportat la spitalul Victor Babeș din București, unde, după o evaluare sumară, au fost puși sa semneze că se vor interna la domiciliu, pe motiv că nu mai sunt locuri disponibile în spital. 

Pentru că atât starea sa, cât și a copiilor s-a agravat, pe 30 iulie polițistul a luat din nou legatura cu DSP București, solicitând o ambulanță care să-i transporte la spital. Autoritățile au intervenit în cele din urmă, dar asta numai după ce cazul a fost făcut public de sindicatul Europol.

 

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL