Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Acesta este singurul lucru despre femei pe care niciun om de ştiinţă nu a reuşit să-l descifreze

Monday, 08 August 2016, 12:17 Sursă: REALITATEA.NET

Chiar dacă orgasmul are rolul cel mai important în ceea ce priveşte relaţiile intime ale femeilor, modul în care evoluează această senzaţie a fost dificil de descoperit, potrivit studiului citat de The New York Times. Orgasmul este cunoscut drept o combinaţie între contracţiile musculare, eliberarea de hormoni şi plăcerea intensă.

Timp de zeci de ani, cercetătorii au elaborat diverse teorii, dar niciuna dintre acestea nu a fost pe deplin acceptată. În prezent, doi biologi s-au alăturat acestui curent de cercetare şi oferă o nouă viziune asupra orgasmului femeilor, bazându-se pe o reconstituire a parcursului său de-a lungul istoriei.

Autorii au concluzionat, într-un articol publicat în The Journal of Experimental Zoology, că orgasmul a aparut la mamifere cu mai mult de 150 de milioane de ani în urmă, ca o modalitate de eliberare de ovule gata să fie fertilizate după actul sexual.

Până acum, foarte puţini oameni de ştiinţă s-au folosit de strămoşii noştri din lumea animală pentru a găsi indicii care să conducă la rezolvarea acestui mister, scrie descopera.ro.

„Pentru studiul orgasmului, ne-am rezumat întotdeauna la oameni şi primate. Nu ne-am uitat şi la alte specii astfel încât să cercetăm în profunzime şi să descoperim originile acestui fapt”, a explicat Mihaela Pavlicev, biolog al Colegiului de Medicină din cadrul Universităţii din Cincinnati.

Orgasmul masculin nu a generat atât de multă curiozitate în rândul cercetătorilor. Plăcerea bărbaţilor este legată fără drept de apel de ejaculare, fenomen care îi ajută pe aceştia să ducă specia mai departe. Cu cât plăcerea este mai mare, cu atât bărbaţii eliberează mai multă spermă.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL