Simona Halep, anunț bombă! "Nu voi mai juca". O jucătoare i-a dat dreptate: "Nici eu"

Thursday, 27 June 2019, 14:01 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Simona Halep a uimit pe toată lumea anunțând că nu va mai juca pentru România la FED CUP, dacă Federaţia Internaţională de Tenis va schimba radical actualul format.

Simona Halep a fost artizana calificării României până în semifinalele FED CUP, în acest an, dar sportiva noastră a amenințat că va refuza să mai joace, dacă ITF va copia formatul Cupei Davis.

SIMONA HALEP - ANGELIQUE KERBER. Vezi partida LIVE aici!

Simona Halep se retrage din echipa României dacă se schimbă regulile

Concret, ITF vrea să copieze formatul Cupei Davis şi competiţia să aibă loc într-un singur oraş, după coordonatele unui Campionat Mondial sau European de fotbal.

"Iubesc FedCup, nu aş modifica ceva. Dacă se va schimba ceva, nu voi mai juca. Îmi place formatul actual. Dacă îl modifică, va fi complicat deoarece FedCup înseamnă să joci acasă şi în deplasare. Dacă mă întreabă ITF, eu le-aş da sfatul meu. Nu este senzaţie mai puternică decât să joci acasă", a spus Halep acum câteva zile.

Pliskova: "Mă retrag și eu"

Acum, Karolina Pliskova a sărit în apărarea Simonei Halep și i-a dat dreptate, afirmând că nici ea nu va mai juca, dacă se schimbă formatul.

"Cred că nu ar trebui să se schimbe formatul. Pentru ţările mici, cum ar fi Cehia, este ceva special. Jucătoarele abia aşteaptă să joace acasă, în faţa fanilor, pentru că nu avem multe turnee, ci doar unu. Cred că Simona are dreptate şi sunt alături de ea.

Şi România are un singur turneu, iar când Simona joacă în FED Cup se întâmplă ceva uriaş acolo. Aşa că înţeleg că pentru ea dacă ar juca în Belgia sau în altă ţară ar fi un sentiment diferit, nu te simţi la fel. Poate că ar trebui să se schimbe datele din calendar, dar nu competiţia în sine. Iar să joci la finalul anului este cu adevărat dificil deoarece avem Turneul Campioanelor. Dacă schimbă formatul competiţiei, eu nu ştiu dacă voi mai juca în FED Cup", a declarat Karolina Pliskova, conform ziare.com.

SIMONA HALEP - ANGELIQUE KERBER. Deocamdată, constănțeanca în vârstă de 27 de ani are un duel teribil astăzi, la ora 15:00, în sferturile de finală ale turneului de la Eastbourne, cu nemțoaica Angelique Kerber, LIVE SCORE pe realitatea.net.

Simona Halep are 27 de ani și este pe locul 7 WTA, iar Angelique Kerber are 31 de ani și ocupă locul 5 în clasamentul WTA.

Meciul Simona Halep - Angelique Kerber va fi al doilea de pe terenul central și nu va începe înainte de ora 15:00. Duelul va fi LIVESCORE pe realitatea.net.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT