Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Servirea mesei în restaurantele și barurile în spații închise, INTERZISĂ în California. Cât timp este valabilă măsura

Thursday, 02 July 2020, 09:16 Sursă: Realitatea.net

Un anunț în acest sens a fost făcut de guvernatorul democrat Gavin Newsom, interdicția urmând să se aplice timp de "cel puţin trei săptămâni" şi se referă, de asemenea, la barurile, sălile de cinema şi muzeele care și-au reluat activitatea.
 
Potrivit guvernatorului, cele 19 comitate reprezintă mai bine de 70% din populaţia Californiei, care numără în total 40 de milioane de locuitori.

De aceasă măsură sunt vizate regiunea oraşului Los Angeles şi cea mai mare parte a Californiei de sud şi de centru, precum şi zonele unde se află Silicon Valley şi capitala Sacramento, mai la nord.

În contextul în care unele magazine şi servicii ignoră regulile sanitare şi îşi pun în pericol clienţii şi angajaţii lor, guvernatorul Newsom a anunţat înfiinţarea unei forţe alcătuite din diverse agenţii pentru a face să înceteze nerespectarea consemnelor. Mai mult decât atât, Gavin Newsom a atras un semnal de alarmă către comitatele care nu vor răspunde pozitiv la apelul său, menționând că acestea riscă să pierdă fondurilor publice.

Gavin Newsom şi-a mai exprimat îngrijorarea în legătură cu reuniunile familiale şi alte adunări publice aşteptate la sfârşitul săptămânii, când se serbează Ziua Naţională a Statelor Unite. El i-a îndemnat pe californieni să poarte mască, măsură oricum obligatorie în spaţiile publice, şi să dea dovadă de prudenţă.

Guvernatorul le-a cerut, de asemenea, comitatelor cu risc de COVID-19 să renunţe la tradiţionalele focuri de artificii de 4 iulie, cum a făcut oraşul Los Angeles, hotărând în plus să închidă plajele pentru a evita un aflux masiv propice contaminărilor.

În statul american California, peste 6.000 de persoane au murit din cauza COVID-19, în total fiind înregistrate circa 230.000 de cazuri de la apariţia bolii, mai arată sursa citată.

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL