Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Șeful Facebook face un pas înapoi după amenințările lui Trump: Companiile de social media n-ar trebui să fie ,,arbitrii adevărului"

Thursday, 28 May 2020, 18:02 Sursă: realitatea.net

"Nu cred că Facebook sau platformele de internet în general ar trebui să fie arbitri ai adevărului", a spus Mark Zuckerberg într-un interviu pentru postul de televiziune CNBC, adăugând că este o "linie periculoasă", potrivit Agerpres.

Declarația vine în contextul în care liderul de la Casa Albă va emite un ordin executiv în privinţa companiilor de \"social media\", a precizat Casa Albă.

The New York Times a relatat anterior că ordinul ar putea eroda protecţia pentru aceste grupuri, în termeni de responsabilitate pentru conţinutul postat pe platformele lor. Donald Trump a avut o reacţie furioasă în această săptămână la adresa Twitter, reţeaua rivală a Facebook, după ce platforma a introdus o semnalare de verificare a faptelor la una dintre postările preşedintelui prin care îşi exprima opoziţia faţă de votul prin corespondenţă.

Menţiunea indica faptul că preşedintele face afirmaţii false că votul prin corespondenţă ar duce la fraude masive, în contextul unei dispute între democraţi şi Donald Trump în legătură cu extinderea posibilităţilor prin care populaţia să îşi exprime votul în acest an electoral pe fondul pandemiei.

Donald Trump a susţinut că vocile conservatoare sunt reduse la tăcere şi, dacă acest lucru continuă, a ameninţat că va "reglementa ferm sau chiar va închide" reţelele de socializare. Mark Zuckerberg a spus că, deşi Facebook nu vrea "să stabilească ce este adevărat şi ce este fals" în privinţa discursului politic, compania are limite, în special în privinţa informaţiilor medicale false, suprimarea votului sau înşelătoriile, potrivit Agerpres.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL