Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban și Marcel Vela pregătesc o nouă Ordonanță Militară

Saturday, 04 April 2020, 10:06 Sursă: realitatea.net

Ludovic Orban: „Am pregătit o nouă ordonanță militară în cursul zilei de astăzi. E aproape finală. Am evaluat situația (…) În Ialomița au venit foarte multe persoane din țări din zona roșie. La Țăndărei se vor lua măsurile speciale. Măsurile din ordonanță vă vor fi prezentate astăzi de Ministerul de Interne. Oriunde există o suspiciune, cadrele medicale sunt testate dacă au intrat în contact cu alte infectate.

"Știți foarte bine că am luat decizia de a institui spații de cazare între ture și gărzi pentru medici, astfel încât să asigurăm odihna în alte locuri decât la domiciliu. Oriunde există o suspiciune de infectare, sunt testați medicii care au fost în contact cu cadrele medicale identificate ca fiind pozitive. Încercăm să limităm numărul de cazuri în spitale. E important să se respecte toate protocoalele stabilite. Circuitele separate, triajul să se efectueze. La ora actuală există contracte semnate pentru 400 de ventilatoare. Din păcate, aceste contracte nu se derulează în ritmul stabilit pentru că s-au emis decizii ale guvernelor sau președinților din diferite țări de unde trebuia să primim aceste ventilatoare care practic au blocat ieșirea lor din țară. Căutăm soluții".

Potrivit raportărilor INSP, până acum au fost confirmate 454 de cadre medicale testate pozitiv cu coronavirus.Zona cu cele mai multe cazuri pozitive de COVID-19 în rândul cadrelor medicale este Suceava (318 cazuri), fiind urmată de București (65 de cazuri) și Hunedoara (24 de cazuri).


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-04-04 15:44:15
Totul de import !!! Oare cine plateste !???

Asistatii sociali nu pot fi pusi la munca sau ei sint ultima resursa ...

2020-04-04 15:46:26
Bulă Ștrulă

Oare pe liliacul minune tot la wok l-au preparat?! 🤔🤣

Alte articole din: ACTUAL