Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Şedinţă de urgenţă, astăzi, la Ministerul de Interne

Wednesday, 01 August 2018, 13:26 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit surselor citate, şedinţa a fost convocată pe tema pestei porcine.

De la începutul acestui an, în România au fost confirmate 440 de focare de pestă porcină africană la porci domestici, dintre care 438 în gospodăriile populaţiei şi 2 în exploataţii comerciale, a informat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. În prezent, 8 judeţe sunt în carantină.

Într-o postare pe reţelele de socializare, fostul preşedinte Traian Băsescu l-a acuzat direct pe Petre Daea, dar şi Guvernul în ansamblu, că nu au luat nicio măsură de prevenţie, deşi au primit avertizări din partea autorităţilor europene încă de la începutul anului 2017.

Realitatea.net a prezentat situaţii înfiorătoare din judeţele lovite de pesta porcină, unde autorităţile sanitar-veterinare, confruntate cu mii de cadavre de porci morți sau asomați ca urmare a contaminării cu pestă porcină africană, au găsit o soluție facilă de a rezolva problema neutralizării acestora. Soluția tipic românească a fost aceea a îngropării cadavrelor direct în sol, fără nicio altă măsură de protecție.

Vârful de sarcină s-a înregistrat săptămâna trecută, în comuna Gura Ialomiței. Aici au fost omorâți peste 1000 de porci proveniți din gospodăriile populației. Cum costurile cu incinerarea acestor cadavre erau destul de mari și nu existau mijloace de transport adecvate pentru a transporta la incineratorul de la Slobozia, autoritatea sanitar-veterinară a găsit soluția îngropării cadavrelor.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL