Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Secția de Terapie intensivă de la Marius Nasta, ocupată 100%. Activitatea instituției pe zona COVID, triplată

Wednesday, 05 August 2020, 12:25 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

"Paturile care sunt eliberate la pacienţii confirmaţi sunt ocupate imediat. Mai mult decât atât, Terapia intensivă, cum era de așteptat, este ocupată în fiecare zi de peste două săptămâni, intrăm aproape în a treia săptămână de ocupare 100% a paturilor, iar pe lângă aceste cazuri, de la momentul aplicării noii legislații, avem un număr foarte mare de pacienţi asimptomatici, confirmaţi pozitiv, care se adresează pentru evaluare de scurtă durată. Toate aceste activităţi pot să spun că au triplat activitatea pe care o desfăşurăm în fiecare zi pe zona COVID la Institutul Marius Nasta", a afirmat managerul unității din București, citat de RRA

Vestea bună este însă că numărul cazurilor noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2 ar putea să scadă în următoarele două săptămâni, apreciază specialiștii, pentru că rata de reproducere a virusului care arată câți oameni sunt infectați în medie de o persoană bolnavă este în scădere din data de 10 iulie.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a subliniat recent, la rândul său, că reducerea numărului de infectări va fi posibilă dacă sunt respectate câteva reguli, printre care și purtarea măștii de protecție.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL